lördag 5 mars 2011

Kycklingfilé med persiljatäcke





Måste tipsa om dessa fantastiska grytlappar av silikon! De tål mycket värme och har ett bra grepp!


Kycklingfilé med persiljatäcke

Du behöver:
1 kg kycklingfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost
4 dl finhackad persilja (jag brukar köpa fryst finhackad persilja i små påsar på ICA)
10 dl créme fraiche
salt och peppar

Så här gör Du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnsäker form.
3. Skär skinkan i små tärningar. Riv osten.
4. Blanda skinka, ost, créme fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke. Bred röran ovanpå kycklingen.
5. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar