söndag 15 maj 2011

Knaperstekta fläskytterfilébitar och auberginerullar med halloumiost och tomatsås :)







Du behöver:
500g fläskyttefilé
2 auberginer
salt och peppar
olivolja
1 paket halloumiost
soltokade tomater i olivolja
basilika

tomatsås:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
1/2 msk balsamvinäger
1 burk krossade tomater
salt och peppar

Så här gör Du:
1. Skär filé i små bitar och stek de i olivolja blandad med smör tills de blir gyllenbruna och knaperstekta. Salta och peppra.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen i 1/2 avlånga skivor.
3. Hetta upp en grillpanna med olivolja. Stek aubergineskivorna inågon minut på varje sida så attde blir mjuka och får fin färg. Strö på salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
4. Skär halloumiosten i skivor/bitar och lägg en bit/skiva på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat, strö på basilika och rulla ihop. Lägg i en smord ugnfast form.
5. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger. Låt koka i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll tomatsåsen över auberginerullarna. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar